GERÇEK İTALYAN LEZZETİ

Bavette

Bavette

Bavette, Genova'da doğmuştur ve yassı spaghetti şeklindedir. Liguria bölgesinde mükemmel makarnanın eş anlamlısıdır. Dünya'da tanınan spaghetti'ye adını Napoli vermiş ise Genova'lılar da bu makarnanın icadı ile övünebilirler. Geleneksel pesto ile uyum sağlaması için tasarlanmışsa da sebze ve balık içeren tüm soslar ile de iyi uyum sağlar.

Bavette

Şekil

Bavette, çeşniyi daha çok ön plana çıkartan uzun şekillerden bir tanesidir. Yassılaştırılmış kesit ve hafif dış bükey yapısı sayesinde sosu yakalamak ve bütün lezzeti yansıtmak konusunda gerçekten de mükemmeldir.

Kullanım Yöntemi

Bir parça tereyağı ile tatlandırıldığında bile çok iştah açıcı olan Bavette, Akdeniz'in gastronomi geleneğinin en önemli otlarından biri olan fesleğinin kokusu ile dolu Genova usulü Pesto ile mükemmel uyuşmaktadır. Denizden gelen tatları seviyorsanız Bavette'nin çok yönlülüğünü sarımsak ve arpacık soğanı ile tatlandırılmış ıspanak, domates ve kum midyesi sosu ile deneyebilirsiniz. Eğer bir gurmeyseniz ama çok fazla zamanınız yoksa Barilla Arrabbiata Sosu'na biraz kuru fasulye katarak Bavette'yi yaratıcılık dolu kendine özgü bir yemek haline getirebilirsiniz. Geleneksel tatları sevenler, sebzenin her zaman kullanılan jambonun yerini aldığı Kabaklı Carbonara'da lezzetli ve orijinal bir ana yemek bulacaklardır.