Cimcim karides, roka ve pesto soslu Mafaldine

stampa

Bu tarifin sırrı roka temelli pesto, dolmalık fıstık ve tavada sotelenmiş cimcim karides arasındaki mükemmel uyumdur.

Bu tarife göre;
Kişi sayısı:
4
Zorluk derecesi:
Orta
Gereken zaman:
30'
Beslenme değerleri
bu tarife göre hazırlanan servis sayısı

Enerji değeri
708Kcal - 2962Kj
- Proteinler
25g
- Karbonhidratlar
50g
- Yağlar
46g

 
250 g
Cimcim karides
  
200 g
Sızma zeytinyağı
  
150 g
Roka
  
100 g
Rendelenmiş  parmesan peyniri
  
50 g
Kiraz domates
  
30 g
Dolmalık fıstık
  
20 g
Arpacık soğan
  
20 g
Sarımsak
  
1 diş
Tuz
  
Göz kararı
Tane biber
  
Göz kararı

Hazırlanışı

1

Roka pesto sos için blendırda 150 g sızma zeytinyağı, doğranmış roka, sarımsak, dolmalık fıstık ve parmesan peynirini çekin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

1

Arpacık soğanı doğrayıp sızma zeytinyağıyla soteleyin. İkiye kesilmiş cimcim karidesleri ekleyip 4 dakika pişirin. Yuvarlak şekilde kesilmiş kiraz domatesleri ekleyin. Ocaktan alın ve tümünü önceden hazırladığınız roka pesto sosla birleştirin.

1

Barilla La Collezione Mafaldine'yi tuzlu bol suda haşlayın. "Al dente" yani dışı yumuşak içi diri kıvama geldiği zaman süzün ve pesto sosla tatlandırın.

Şef'in tavsiyeleri


Daha keskin ve farklı bir lezzet için karidesleri bir damla brandy ile yüksek ateşte çevirin.

Alternatif Çeşitler



Barilla Bavette 

Tarif arama

Malzemeler:
cerca
mi sento fortunato
Gelişmiş arama >