Kiraz domates, patlıcan ve kabaklı Tam Buğday Pennette Rigate

stampa

Çok aromalı bu lezzet karışımı Geleneksel İtalyan tatlarından biridir.

Bu tarife göre;
Kişi sayısı:
4
Zorluk derecesi:
Düşük
Gereken zaman:
15'
Beslenme değerleri
bu tarife göre hazırlanan servis sayısı

Enerji değeri
460 kcal - 1923 kJ
- Proteinler
13 g
- Karbonhidratlar
56,2 g
- Yağlar
16,6 g

 
350 g
Yeşil kabak
  
200 g
Patlıcan
  
150 g
Kiraz domates
  
100 g
Sızma zeytinyağı
  
4 kaşık
Sarımsak
  
1 diş
Tuz
  
Göz kararı
Tane biber
  
Göz kararı
Maydanoz
  
Göz kararı

Hazırlanışı

1

Patlıcanların kabuğunu soyun. Patlıcanları ve kabakları jülyen kesin. Kiraz domatesleri, birkaç damla sızma zeytinyağında üzerine bir tutam tuz serperek pişirin.

1

Ayrı bir tavada sızma zeytinyağını bir diş sarımsak ile tatlandırın ve sonra tavaya patlıcan ve kabağı ekleyin.

1

3 dakika pişirmeye bırakın. Daha sonra kiraz domatesleri ekleyin. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ilave edin.

1

Barilla Integrale Pennette Rigate'yi tuzlu bol suda haşlayın. “Al dente” yani dışı yumuşak içi diri kıvama geldiği zaman süzün ve tavada sotelediğiniz sebzelerle karıştırın. Doğranmış taze maydanoz ile süsleyin.

Şef'in tavsiyeleri


Bu tarife daha fazla tazelik katmak istiyorsanız sızma zeytinyağıyla blendırda çekilmiş taze fesleğenden 2 yemek kaşığı ilave edin.

Tarif arama

Malzemeler:
cerca
mi sento fortunato
Gelişmiş arama >