Taze roka aromalı Tam Buğday Pennette Rigate

stampa

Tam buğday makarnanın doğal lezzeti, roka ve domatesin tazeliği ile hafif bir tarif yaratır.

Integrale Pennette Rigate
Bu tarife göre;
Kişi sayısı:
4
Zorluk derecesi:
Düşük
Gereken zaman:
20'
Beslenme değerleri
bu tarife göre hazırlanan servis sayısı

Enerji değeri
396Kcal - 1655Kj
- Proteinler
12g
- Karbonhidratlar
66g
- Yağlar
10g

 
350 g
Salkım domates
  
300 g
Patlıcan
  
150 g
Roka
  
40 g
Kuru soğan
  
40 g
Tane siyah biber
  
Göz kararı
Tuz
  
Göz kararı
Taze kekik
 
1 g
Sızma zeytinyağı
  
30 g

Hazırlanışı

1

Domatesleri hafif haşlayın ve kabuğunu soyun. Çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde kesin.

1

Patlıcanı küp şeklinde kesin ve yağda kızartın.

1

Küp küp kesilmiş domatesleri ekleyin ve 3 dakika pişirin. Taze kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın.

1

Barilla Integrale Pennette Rigate’yi tuzlu bol suda haşlayın. “Al dente” yani dışı yumuşak içi diri kıvama geldiği zaman süzün.

1

Makarnayı tavaya aktarıp sosla çevirin ve iri parçalara ayırdığınız roka ile süsleyin.

Şef'in tavsiyeleri


Rokanın lezzetini arttırmak isterseniz blendırda sızma zeytinyağıyla çekin ve soğuk olarak makarnayla servis edin.

Tarif arama

Malzemeler:
cerca
mi sento fortunato
Gelişmiş arama >