Mozzarella peyniri, taze fesleğen, pırasa ve kiraz domatesli Tam Buğday Farfalle

stampa

Pırasanın lezzet verdiği ve yeniden yorumladığı Akdenizin geleneksel tarifidir.

Integrale Farfalle
Bu tarife göre;
Kişi sayısı:
4
Zorluk derecesi:
Düşük
Gereken zaman:
20'
Beslenme değerleri
bu tarife göre hazırlanan servis sayısı

Enerji değeri
438 kcal - 1833 kJ
- Proteinler
14 g
- Karbonhidratlar
69 g
- Yağlar
14 g

 
350 g
Kiraz domates
  
300 g
Mozzarella
  
40 g
Sızma zeytinyağı
  
40 g
Pırasa
  
30 g
Fesleğen
  
20 g
Tuz
  
Göz kararı
Tane siyah biber
  
Göz kararı

Hazırlanışı

1

Kiraz domatesleri temizleyip küp şeklinde, pırasayı yuvarlak, mozzarella peynirini ise yine küp şeklinde kesin. Taze fesleğeni yıkayın blendırda sızma zeytinyağıyla beraber çekin.

1

Tavada zeytinyağını ısıtın, pırasayı ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Sonra kiraz domatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirin, tuz ve karabiberle tatlandırın.

1

Barilla Integrale Farfalle’yi tuzlu bol suda haşlayın. “Al dente” yani dışı yumuşak içi diri kıvama geldiğinde süzün ve tavadaki sosla çevirin. Küp kesilmiş mozzarella ve blendırda çekilmiş taze fesleğen sosuyla süsleyin.

Şef'in tavsiyeleri


Daha fazla lezzet için Buffalo (manda) mozzarella kullanmanızı öneririz. Kiraz domatesleri kaynayan suda hafif pişirip kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın böylece lezzetini kaybetmeyecektir.

Tarif arama

Malzemeler:
cerca
mi sento fortunato
Gelişmiş arama >