Ispanaklı ve safran kremalı, karidesli Tam Buğday Farfalle

stampa

Safranla renklendirilmiş, ıspanağın varlığıyla hafifleyen rafine bir lezzettir.

Integrale Farfalle
Bu tarife göre;
Kişi sayısı:
4
Zorluk derecesi:
Düşük
Gereken zaman:
25'
Beslenme değerleri
bu tarife göre hazırlanan servis sayısı

Enerji değeri
499 kcal - 2089 kJ
- Proteinler
39 g
- Karbonhidratlar
70 g
- Yağlar
9 g

 
350 g
Soyulmuş temizlenmiş orta boy karides
  
500 g
Ispanak
  
200 g
Süt
  
100 g
Kuru soğan
  
40 g
Sızma zeytinyağı
  
20 g
Sarımsak
  
2 g
Safran
  
1 ufak paket
Tuz
  
Göz kararı
Tane beyaz biber
  
Göz kararı

Hazırlanışı

1

Ispanakları iyice yıkayıp durulayın ve karidesleri temizledikten sonra uzunlamasına ikiye kesin. Soğan ve sarımsağı doğrayın.

1

Sızma zeytinyağını tavada ısıtın. Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Sonra karidesleri ilave edip yaklaşık 3 dakika sonra sütle karışmış toz safranı ,tuzu ve karabiberi ekleyin.

1

Ispanağı uzunlamasına kesin ve tavada 2 dakika çevirin.

1

Barilla Integrale Farfalle'yi tuzlu bol suda haşlayın. "Al dente" yani dışı yumuşak içi diri kıvama geldiği zaman süzün ve karidesli sosla soteleyin.Tabağa önce ıspanaktan aktarın sonra üzerine soslu makarnadan da ekleyin ve servis edin.

Şef'in tavsiyeleri


Daha yoğun lezzet için safran yerine köri kullanabilirsiniz. Tarifi zenginleştirmek için 100 gram uzunlamasına kesilmiş hafif haşlanmış baby kalamar ekleyin ve tavada 2 dakika pişirin.

Tarif arama

Malzemeler:
cerca
mi sento fortunato
Gelişmiş arama >