Taze fesleğen, kabak ve karidesli Tam Buğday Farfalle

stampa

Adriatik Riviera’sının geleneksel tarifi olup karides ve sebzelerle uyumludur.

Bu tarife göre;
Kişi sayısı:
4
Zorluk derecesi:
Düşük
Gereken zaman:
15'
Beslenme değerleri
bu tarife göre hazırlanan servis sayısı

Enerji değeri
510 kcal - 2131 kJ
- Proteinler
19,2 g
- Karbonhidratlar
54,9 g
- Yağlar
19,9 g

 
350 g
Cimcim karides
  
150 g
Yeşil kabak
  
150 g
Fesleğen
  
40 g
Pırasa
  
40 g
Sızma zeytinyağı
  
5 kaşık
Tuz
  
Göz kararı
Tane biber
  
Göz kararı

Hazırlanışı

1

Doğranmış pırasayı sızma zeytinyağıyla tencerede soteleyin ve 2 yemek kaşığı su ekleyin.

1

Suyunu çekene kadar pişirin sonra kuyruğundan boyuna kesilmiş orta boy karidesleri ekleyin. 2 dakika daha pişirin.

1

Kabakları jülyen kesin, pırasa ve karideslere ekleyin ve  2 dakika pişirin. İsteğe göre tuz ve karabiberle tatlandırın.

1

Barilla Integrale Farfalle'yi tuzlu bol suda haşlayın. “Al dente” yani dışı yumuşak içi diri kıvama geldiği zaman süzün ve sosla karıştırın.

1

Tavada çevirin ve  servis yapmadan önce doğranmış taze fesleğenle süsleyin.

Şef'in tavsiyeleri


Bu tabağı isterseniz farklı boylarda karideslerle veya karides püresiyle de yapabilirsiniz.

Tarif arama

Malzemeler:
cerca
mi sento fortunato
Gelişmiş arama >