Bir Ustanın Makarnası

Makarna pişirmeyi bilmek zaten iyi bir başlangıç ama gerçek şef'ler makarnayı süzdükten sonra ustalıklarıyla makarnaya hayat verirler.Teknikler kolaydır ama önemli olan makarnayı hala sıcakken sosla karıştırmaktır.



Gereçler

İhtiyaç duyacağınız gereçler çok azdır. Servisten önce makarnayı sosla çevireceğiniz sağlam kollu ve geniş bir tava satın almak yeterli olacaktır. Uzun süreli kullanımdan sonra bile dayanıklı kalan ve titanyum tabanlı tavalar her profesyonel şef'in hayalidir. Fiyatı oldukça yüksek olsa bile çok uzun süre kullanacağınız için size ucuza gelmiş olacaktır. Yapışmaz yüzeyli tavalar bu amaca göre uygundur ama uzun süreli kullanılamazlar. Büyük klasik alüminyum tavalar kullanım kolaylığının gücü ve uygun fiyatı bütünleştirir.

Pişirmeyi kısaltmak

Makarnayı ustalıkla tavada çevirebilmek için normalden daha önce makarnayı süzün çünkü pişme işlemi kaynayan sudan makarna alındıktan sonra da devam eder. Buna paralel olarak soğuk sosu sıcak makarnayla birleştirmekten sakınarak makarna sosu ısıtılmalıdır aksi halde beklenen sonucu vermeyecektir. Etkili bir sonuç için ocaktan tavayı alıp makarna sosa karıştırılır sonra yüksek ateşte 1-2 dakika çevrilir ve servis tabağına almadan rendelenmiş parmesan peyniri ilave edilir. Ayrıca makarna yerken masanızdan parmesan peynirini eksik etmeyin.

Aromatik otlar

Makarnayı tavada çevirirken taze aromatik otlardan eklemek iyi olacaktır, malzemeler sosla asla uzun süreli kaynatılmamalıdır. Fesleğen kullanılacaksa makarnayı aromatize etmeden birkaç dakika önce fesleğen yapraklarını elinizle parçalayın. Aromasını kaybetmemesi için bıçak veya çatal kullanmaktan kaçının. Adaçayı ve biberiyeyi tavadaki makarnaya eklemek için doğramadan önce kızgın yağda çevirebilirsiniz. Genellikle yeni filizlenmiş taze aromatik otları seçmek gerekir.

Peynir eklemek

Makarnayı tavada çevirirken peyniri eklemek uygun olacaktır. Parmesan peyniri gibi klasik peynirlerin yanı sıra çok yumuşak ve akıcı peynirler de seçilebilir. Klasik olacak ama mozzarella iyi bir örnektir. Fontina (sade gouda) veya taleggio (brie) gibi yumuşak peynirler de unutulmamalıdır. Peynir kalan sosla iyice karışacak aynı zamanda makarnayla da peynir tamamen erimeden yumuşamaya başlayacaktır. Peyniri tamamen eritmemeye özen gösterin. Ayrıca farklı soslara da peynir eritilebilir. Beyaz soslar için örnek olarak peynir sos yapmak isteniyorsa tereyağ, süt veya kremayla karışmalı ve tamamen eritilmelidir.

Fırında birkaç dakika...

Makarnayı servis tabağına aktardıktan sonra son rötuş olarak makarnanın üzerini gevrek istiyorsanız fırına atın. Önceden ısıtılmış fırının sıcaklığını maksimum derecede ızgara konumuna getirmek yeterlidir. Birkaç dakika içinde makarnanın dış katı hafifçe gevrek bir şekil alacaktır. Bu uygulama yemeğe daha fazla lezzet katacaktır. Son sır olarak, fırını önceden ısıtın.


Her ürünün keşfedilmeyi bekleyen kültürel bir mirası vardır ve bu miras İtalyan Gastronomisini ve tarihini daha iyi öğrenmenize yardımcı olur.

Arama yap