Makarna salatası

Sıcaklar hissedilmeye başladığında makarna lezzetli salataya hayat verir, yaratıcılığa yer vererek hazırlanışı çok kolaydır. Güneşin renkleri ve lezzetiyle dolu gastronomik önerileri masaya taşıyın. Öğle molası için çalışma günü boyunca kullanılan bütün bir tabak gibi. Makarna salatasını en iyi şekilde yapmak için birkaç kuralı aklınızda tutmanız gerekir. Sağlıklı bir besin olduğu için vazgeçilmezdir ama yine de geleneksel kurallara göre al dente pişirilir.



Önerilen biçimlerle...

Kısa makarna özellikle salatada kullanmak için çok uygun bir çeşittir. Fusilli, Penne Rigate, Farfalle ve Castellane gibi kısa makarna çeşitleri bu nedenle her zaman tercih edilir. Yaz salataları için seçilen malzemelerle geniş bir kapta karıştırılmak için makarnanın bu biçimleri çok uygundur.

Pişirme

Seçilen tarifin başarısı için diğer önemli bir unsur pişirme işlemidir, makarna al dente yani hafif dişe gelir şekilde pişirilmelidir. Makarnanın çok piştikten sonra şişmesini önlemek için hızlı ve doğru şekilde dikkatlice süzmek gerekli. Yapılması gereken tek şey makarnanın hızla soğutulması ve ideal pişirme noktasının korunmasıdır. Bunun için soğuk su ile yıkamayı gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde aşırı nişasta yok edilir. Salatayı hazırlarken zeytinyağıyla tatlandırdığınız makarnayı buzdolabında bekletebilirsiniz.

Herkes için fantazi

Makarna salatası için yaratıcı tarifler vardır. Bunlar hata yapma korkusu olmadan hayal gücünüzü ve o anki ilhamınızı izlemenizi sağlarlar. Önemli olan bunu damak tadıyla desteklemektir. Hatta göz yardımıyla yaz renklerinden esinlenebilirsiniz. O halde çok küçük küp kesilmiş sarı, yeşil ve kırmızı biberler iyi seçimdir. Tavada biraz soğanla çevirdikten sonra ya da çiğ olarak makarnaya karıştırın. Aromatik otların fesleğenden mercanköşke, frenk soğanından naneye kadar tüm çeşitlerden kullanılabilir. Deniz ürünleri için de yer açın; ançüez, ton balığı, kılıç balığı, karides ve diğer lezzetli deniz ürünlerini kullanabilirsiniz. Etler arasında tavuk göğüs eti ve hindi göğüs eti uygun malzemelerdir. Pişirdikten sonra uzunlamasına ince şertiler halinde kesin, limonlu su veya sirkeli suda birkaç saat marine edip tavada pişirin.

Mükemmel ısı

En iyi sonuçlar salatayı önceden hazırlayarak elde edilir. Servis yapmadan en az 1 saat önce makarnayı oda sıcaklığında dinlendirin. Bu durumda malzemeleri birleştirip lezzet vermek için zamanınız olacaktır. Bu arada salmoriglio adlı tipik Sicilya sosunu (zeytinyağı, limon, tuz, karabiber, sarımsak, maydanoz ve kekikle yapılır) hazırlayabilir veya kırmızı sos hazırlayabilirsiniz. Sıcaklarda besinlerin karakteristik yapıları korunamayacağından sosları servis yapmadan önce hazırlamanızı öneririz.

Taze lezzetli iki tarif

Lezzetli bir makarna salatası için Farfalle makarna çeşidiyle biber ve rokayı deneyin. Soğan, ançüez ve maydanozu az zeytinyağıyla tavada soteledikten sonra küp kesilmiş kırmızı ve sarı biberleri ekleyin. Daha sonra ocaktan alın, haşlanmış ve süzülmüş Farfalle makarnayı sotelenmiş karışımla birleştirin, taze roka ve rendelenmiş parmesan peyniriyle tatlandırın. Daha hassas lezzeti sevenler için somon, kabak ve limonlu Penne Rigate makarna salatasını öneririz. 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla arpacık soğanı soteledikten sonra küp kesilmiş kabakları ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra eşit küp kesilmiş somonu ekleyin. Daha sonra soğuttuğunuz makarnayla hepsini karıştırın ve üzerine limon kabuğu rendesi serpin. Yaz öğünü için çok hızlı ve taze bir tarif.


Her ürünün keşfedilmeyi bekleyen kültürel bir mirası vardır ve bu miras İtalyan Gastronomisini ve tarihini daha iyi öğrenmenize yardımcı olur.

Arama yap