Kağıtta pişirme

Kağıtta pişirmek çok kolay bir yöntemdir ve aynı zamanda hazırladığımız yemeğin lezzetini korur. Yalnızca alüminyum folyo ve yağlı mutfak kağıdıyla malzemeleri iyice sarmak yeterlidir, ardından fırında 20 dakika pişirilmelidir. Herkesin kullanabileceği bir tekniktir ancak büyük şefleri tatmin etmek gerekir. Özellikle konuklarınız kağıdı açtığında yayılan yemeğin iştah açıcı kokusuyla tatmin olacaklardır.



Alüminyum mu kağıt mı?

Pratiklik açısından klasik alüminyum folyo kullanımı çok rahat bir çözüm sunar. Kullanımı kolay, hızlı kapanır ve mühürlenir ve masaya getirildiğinde göze hoş gelir. Alternatif olarak yağlı kağıt da kullanılabilir. Yağlı kağıdı kapatmak çok kolay değildir ve özellikle konuklarınıza sunarken pek hoş olmaz. Önemli olan kağıt kebabı hazırlarken kağıdın sıkıca kapanmasıdır ve pişme suyunun dışarıya taşmasının önlenmesidir. Bu amaçla kağıdı fırın ızgarasına öylece yerleştirmeyin. Fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı bir kabın içine yerleştirip fırında pişirin.

Çiğ ve pişmiş

Kağıdın içine çiğ besinlerin tamamiyle pişmesi için yerleştirilebilir veya bu tekniği kullanarak lezzeti zenginleştirebilirsiniz. Fırının ısısı her zaman 200 derece üzerinde olmalıyken pişirme süresi farklıdır. Süreyle ilgili olarak 15-20 dakika yemeğin aroma ve kokusunu zenginleştirmeye yeterlidir. Malzemeler hala pişirilmek isteniyorsa süre uzar. Balık pişirmek için 45-50 dakika yeterliyse eti pişirmek için en az 90-100 dakika gereklidir .

Malzemeler ve garnitürler

Herhangi bir besin maddesi kağıtta pişirilebilir. Besinler öncelikle taze aromatik otlar veya baharatlarla tatlandırılmalı ve pişirme sırasında kağıdın açılması önlenmelidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da besinin nemini korumasıdır. Kağıt kebabını içinde çok fazla suyla masaya getirmekten kaçının. Kağıt açıldığında yiyecek suyu tabağa yayılmaya hazırdır. Genellikle bu sorun sebzelerde karşımıza çıkar bu yüzden servis yapmadan önce yemeğin fazla suyunu çekmesi için kağıda çatal yardımıyla birkaç delik açmayı unutmayın. Bu bakımdan en uygunu yağlı kağıtta pişirmektir. Özellikle büyük bir kağıtta yemeği hazırlamak istenirse masaya getirmeden önce porsiyonlara bölün. Bu durumda sıvıyı buhar şeklinde çıkarmak için kağıda birkaç küçük delik açmak yeterli olacaktır.

Balık ve et

Mercan balığının bağırsağını ve pullarını temizledikten sonra taze aromatik otlar, karabiber ve tuzla tatlandırın. Küp doğranmış domates veya uzunlamasına ince kesilmiş soğan ve biberiye aktaracağınız kağıdın içinde özel bir lezzete sahip olacaktır. Midye, istiridye ve zeytini de kesinlike kağıtta deneyin. İçine 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyin veya ıspanağı kağıtta pişirin. Öncelikle ıspanak, dolmalık fıstık ve dolmalık üzümü tavada çevirin.Gorgonzola veya fontina (sade gouda) peyniriyle kağıdın içine yerleştirin ve 10 dakika fırında pişirin. Et sevenler kağıtta pişmiş tavukla keyif alabilirler. Bu durumda da yemeğin suyunu kontrol edin çünkü pişen tavuk, suyunu salarak risk oluşturabilir. Bu problemi patates gibi sıvıyı emen bir besinler çözmek mümkündür. Birkaç karanfil tanesiyle tatlandırılmış meyveleri kağıtta pişirmeyi deneyerek de bu bölümü kapatalım. Buna alternatif olarak, öğle yemeğine eşsiz bir tatmak katmak için 1 çay kaşığı toz zencefili meyveleri tatlandırmada kullanabilirsiniz.


Her ürünün keşfedilmeyi bekleyen kültürel bir mirası vardır ve bu miras İtalyan Gastronomisini ve tarihini daha iyi öğrenmenize yardımcı olur.

Arama yap