Mutfaktaki termometreler

Geçmişteki mutfaklarda ısı kontrolü gerekli görülmüyordu. Deneyimler ile hangi noktada fırının sıcak olacağı öngörülürdü. Günümüzde özellikle profesyonel mutfaklarda termometreler büyük yardımcılardır.



Teknoloji ve lezzet

Mutfaklarımızda yemek için bir termometre bulundurmak her zaman yararlı olacaktır. Özellikle yemeğin lezzetinden emin olmak ve fazla pişirip hata yapmamak için en büyük yardımcıdır. Her yemek çeşidi için tek bir doğru ısı yoktur. Örneğin rostolarda etin iç ısısı; az pişmiş kanlı rosto için 52-54 derece, orta pişmiş rosto için 60 derece ve iyi pişmiş için 70 derecedir. Her farklı hazırlama şekli için uygun bir derece vardır. Teknoloji, peynir ve şarap lezzetini ölçmek veya kızartma rostonun pişirilmesini kontrol etmek için farklı çeşitte termometreler üretilmiştir. Dijital termometre ve kadran metal çubuk şeklinde termometrelerin her ikisi de pratik olduğundan seçilebilir fakat farklı işlevler için kullanılır. Bunlar 18-104 derece arasında ölçüm yaparlar.

Kadran termometreler

Kadran termometreler mutfak gereçeleri satan mağazalarda bulunur. Uzun metal çubuğun üst kısmında kadranda gösterilen ısı aralıkları farklı olabilir. Büyük kadranlılar fırın ısısına dayanıklıdır. Kümes hayvanları için uygundur. Küçük kadranlı termometreler fırında kullanılmaz, pişme süresi sonunda ısı kontrolü için kullanılır. 5 saniyede ısıyı ölçer.

Dijital termometreler

Dijital termometreler büyük, mutfak gereçleri satan yerlerden satın alınabilir. Isıyı gösteren uzun metal yüzeyinde küçük bir ekranı vardır. Pille çalışır ve yaklaşık 5 saniyede ısıyı ölçer. Isı kontrolünü yapmak için sondayı yiyeceğin içine yerleştirmek gerekir. Sondanın ucunda bulunan sensör, hamburger ve tavuk göğüs eti gibi küçük boyuttaki yiyeceklerin ısısını ölçmek için uygundur. Bu termometreler fırın ısısına dayanıklıdır ancak asla suya daldırılmamalıdırlar.


Her ürünün keşfedilmeyi bekleyen kültürel bir mirası vardır ve bu miras İtalyan Gastronomisini ve tarihini daha iyi öğrenmenize yardımcı olur.

Arama yap