Alternatif gereçler

Besinlerin kabuğunu soymak veya dilimlemek, derisini çıkarmak gibi hazırlık aşamalarında önemlidir ve özel kullanımıyla bıçağın yerini almışlardır. Sağladıkları hassas ve başarılı sonuçlar sayesinde mutfaklarımıza yerlerini almışlardır.



Patates soyucu

Patates soyucu kolay, ekonomik ve temel bir mutfak aracıdır. Patates soyucunun piyasada farklı modelleri vardır, her iki tarafı da bileylenmiş iç açılmasıyla, rahat kavranabilirdir. Sabit veya hareketli iç bükeyli bıçak olanları mevcuttur. Her iki çeşidi de pürüzleri yok etmek için bir uç ya da yüzük ile donatılmıştır.

Limon şerit aparatı

Narenciyelerin beyaz taraflarını çıkarmadan soyabilmek sebze, meyve bıçağı yada meyve soyucuyla bayağı zordur. Acımsı tarafın kabuğa geçmemesini istiyorsak limon şerit aparatı hiçbir şekilde narenciyelerin meyve kısmına zarar vermeden rahatlıkla kabuğun parçalarını şerit halinde çıkarır.

Yumurta dilimleyicisi

Mutfaktaki küçük el aletlerini popüler yapan şey kolay kullanımı ve elde edilen dilimlerin kusursuzluğudur. Genel olarak bıçakla yumurtayı dilimleme işlemi kaçınılmaz kaba bir sonuç doğurur ve yumurta sarısı parçalanır oysa İnce metal teller mükemmele yakın sonuç çıkartır.

Peynir dilimleyicisi ve pizza ruleti (Inox ruleti)

Bunlar işi uygulamayı hızla yapan iki araçtır. İlki peynir dilimleyici, yumuşak peynir (Fontina-sade Gouda peyniri, Asiago-taze kaşar peyniri) çeşitlerini dilimlemek için idealdir. İkincisi olan kesici spatula ise doğrudan tabağa servis yapmayı veya dilimin kalınlığını ayarlamayı sağlar. Diğer taraftan herhangi bir bıçak kullanılarak pizzayı bozabilirsiniz. Pizza ruleti veya piyasadaki adı "Inox" ruleti pizza porsiyonu elde etmek için idealdir ve yüzeyi bozma riskini ortadan kaldırır.

Mandolin

Robot kılavuzu için gerçek bir öncüdür. Küçük bir alet olan mandolin bir çok boyda bulunur. Bıçakları fazlalaştıkça Mandolin'in boyu büyür. Kesme ve şekillendirme için idealdir ve besinlere mandolin formu verir. Çift bıçaklı bir bölümle donatılmıştır. Bu bölümde sebzeler dilimlenir. İki ağza yerleşecek şekilde herhangi bir kalınlıkta ve şekilde sebze dilimleri elde edilir. Tüm modeller parmaklarınızı koruyacak şekilde tasarlanmıştır ve ayrıca porsiyonu saklamak için bir bölümü vardır. Plastik modellerin temizliği çok kolay olduğundan tercih edilir ama ahşap ve çelik modeller de bulunur.

Patates dilimleme aleti

Çok kullanışlı olan bu aletler, bir el darbesiyle ustaya yakışır şekilde en az fireyle uzun çubuklar, yani parmak patateslerin oluşmasını sağlar. Patatesleri kol üzerine yerleştirip kolun üzerine bastırarak diğer taraftan çıkmalarını sağlayın. Genellikle istenen kalınlığa göre karelerle çubuklar çıkarabilirsiniz. Piyasada patates dilimleme ve şekillendirme makineleri de satılmaktadır.


Her ürünün keşfedilmeyi bekleyen kültürel bir mirası vardır ve bu miras İtalyan Gastronomisini ve tarihini daha iyi öğrenmenize yardımcı olur.

Arama yap