Tavalar

Farklı şekillerde ve çeşitlerdedir ve belirli pişirme biçimleri için kullanılırlar. Bunlar; kızartma, soteleme ve baharat kullanmadan terbiye etme işlemleridir. Tavaların malzeme seçimi gerçekten çok önemlidir. Kısa süre yüksek ısıya maruz kalan pişirme yöntemlerine uygundur. Isıyı mükemmel ilettiği için alüminyum kaplı bakır olanlar tercih edilir.



Satın alma

Alüminyumdan sonra büyük ilerleme kaydedilerek yapışmaz yüzeyli tavaya geçilmiştir. Bu ürünler yüksek ısıya çok dayanıklıdır ve alüminyumdan daha pahalıdır. Üzerinde sadece çizmeyecek kauçuk spatula ve ahşap ev aletleri gibi mutfak araçları kullanılmalıdır.

Yuvarlak tava

Mutfağın klasiğidir. Farklı ihtiyaçları karşılamak için oldukça sağlam malzemeli, çapları 15 cm ile 30 cm arasında değişen en az 2-3 çeşitten oluşan bir seriye sahip olmak iyidir. Sahanda yumurtadan sebze sosuna ve makarnaya kadar farklı yemekler için kullanılabilirler.

Et ızgara tavası

Genellikle demir veya alüminyum yerine dökme demirden kare bir tavadır. Altı yapışmaz yüzeyle kaplıdır. Barbeküye gerek olmadan et ve sebzeleri ızgara yapmak için idealdir.

Wok tava

Bu, mutfaktaki en kullanışlı malzeme olabilir. Asya woku sadece karıştırarak kızartmak için kullanılmayabilir. Günümüzde artık mutfaklardan eksik olmayan wok hepimize pratik bir çözüm sağlamıştır. Evlerimizde genelde teflon, çelik veya aluminyum olarak kullanılmaktadır.Tabanı yuvarlak olanlar sadece ateş üstünde kullanılabilirken düz tabanlı woklar her tür ocakta kullanılabilir. Lezzetli kremalı yemekler, risottolar ya da bol yağda kızartmalar için ideal bir tavadır. Birçok wok, üstünde kızartılmış yiyecekleri süzmek için ek bir parça ile gelir.

Paella tavası

Tavanın iki yanında tutmak için kolu olan, ateşten alıp doğrudan masaya taşınabilen pratik bir çeşitidir. Alçak ama özellikle büyük kapasitelidir. Miktar bakımından zengin İspanyol yemeklerinin tariflerini pişirmek için kullanılır. Alt kısmı yapışmaz ve mükemmel bir yemek elde etmek için kapağı kapalı pişirilir.


Her ürünün keşfedilmeyi bekleyen kültürel bir mirası vardır ve bu miras İtalyan Gastronomisini ve tarihini daha iyi öğrenmenize yardımcı olur.

Arama yap