Bu elektrikli ev aletlerinin gelişiyle mutfakta iş yapmak artık çocuk oyuncağı gibidir. Orta büyüklükteki bir ailenin öğle yemeği ve akşam yemeğini hazırlamak büyük annelerimizin çok zamanını alıyordu, günümüzde ise börek, ekmek ve tatlı hazırlamak sadece birkaç saati alıyor.
Mutfakta ilkler arasında yerini alan robotlar çok yönlü elektrikli ev aletleridir. Kompakt boyutları ve çekici dış görünümlerini gerçekten etkileyici özellikleri ile birleştirirler. Bıçak tipine bağlı olarak et, sebze ve meyve doğramak, tüm sosları hazırlamak, ekmek rendelemek, yumurta ve sosları çırpmak için kullanılabilirler. Bu kadar popüler olmalarına karşın küçük de olsa bazı sakıncaları vardır. Örneğin aromatik otlar gibi küçük miktarları doğramak için uygun değildirler. Ayrıca kabı da her kullanımdan sonra iyice temizlenmelidir.
Çok fonksiyonlu hamur yoğurma makinesinden bir adım ileridedir. Sağlamlık konusunda yavaş yavaş robot'un yerini alan mikser oldukça sağlamdır. Aynı işlemler için kullanılır, Kanca, çırpma teli ve spatula gibi değiştirilebilen bir çok parçası vardır. Günümüzde piyasalarda çelik robotlar rağbet görmektedir.
Karıştırıcı ve çırpıcılar, mikser ve robota oranla daha fazla yaygın elektrikli el cihazlarıdır. Robotlara göre karıştırıcılar yarı sıvı ve sıvı besinler için daha uygundur (aynı zamanda buz parçalamak için de kullanılır). Az miktarlar için çalıştırılabilir, daldırma yöntemiyle özellikle çorba çırpmak için yararlıdır ve ateş üzerindeki malzemeye doğrudan uygulanır. Meyve ve sebze sıkıcıları vejetaryen ve sağlıklı bir beslenmeyi sağladığı için ön plandadır. Meyve ve sebzelerin posasını atar, merkez kaç kuvvetiyle meyve ve sebzelerin suyunu sıkar ayrı bir kaba dökülerek liflerinden ayırır. Temizleme işlemi biraz zor olabilir. Blendır gerçek bir elektrikli karıştırıcıdır. Blendırın rahatça hareket etmesine olanak sağlanması gereken az miktardaki besinler için idealdir, hızı ayarlanabilir.
Yemek pişirmeyi öğrenme ya da becerilerini geliştirmek isteyenler için temel pişirme tekniklerini gösteren faydalı bir rehber. Gıdalar ve soslar nasıl saklanır? Et ve balık için terbiye ve pişirme teknikleri nelerdir? Daha birçok püf noktasını burada bulabilirsiniz...
Bu bölümde büyük bir Şef olmak için ihtiyacınız olan ana ekipmanları bulabilirsiniz. Hangi tavaları kullanacağınızı, hangi malzeme ve makarnalara ihtiyacınız olacağını öğrenebilirsiniz.
Her ürünün keşfedilmeyi bekleyen kültürel bir mirası vardır ve bu miras İtalyan Gastronomisini ve tarihini daha iyi öğrenmenize yardımcı olur.
Arama yap