Kepçe ve spatulalar

Kepçe ve spatulalar zaman içinde değişen ama asla demode olmayan gereçlerdir.



Çorba, sos ve diğer sıvılar için kepçeler

Kepçelerin temel işlevi sıvı veya yarı sıvı besinleri bir yerden diğer bir yere taşımaktır. Kanca şeklinde dış ucu ve uzun kolu ihtiyaca göre şekli ve boyutu değişen yarım küre bir yuva ile sonlanır. Küçük, dikey kulplu sos kepçesi uzun kaplarda kullanılabilir. Oyuk bir uç sayesinde doğru ve dengeli şekilde dağıtım yapar. Yuvarlak kenarlı 9 cm çapındaki oyuk uçlu çorba kepçesi herhangi bir çorba çeşidini servis yapmak için idealdir. Geniş ve sığ oyuk wok kepçesinin şekli sayesinde pişirme sırasında besinler karıştırılabilir. Uzun sapı sizi ısıdan uzak tutarak kolayca karıştırmak için alan yaratır.

Spatula

Kaşıkla benzer bir rolü vardır ama çok yönlü kullanımları sebebiyle gurmeler ve profesyonel şefler tarafından daha çok tercih edilirler. Başarısının nedenleri arasında besin ile uyumlu olması, hızlıca dilimleri kaldırabilmesi ve yapışmaz yüzeylere zarar vermemesi gelir. Kullanılan malzemenin özelliği bu aleti bir evrimin kahramanı yapmıştır. Günümüzde içi oyuk kauçuktan, yuvarlak kenarlı spatulalar bulabileceğiniz gibi sos, yemek ve diğer yarı-sıvı olan besinleri temizlemek için ideal olan plastikten düz kenarlı spatulalar da bulabiliriz. Geleneksel ahşap spatulanın dışında, piyasada ısıya dayanıklı ve zehirli olmayan plastikden yapılmış çeşitleri de vardır. Pişirme sırasında yemeği karıştırmak için bu ürünleri de kullanabilirsiniz.


Her ürünün keşfedilmeyi bekleyen kültürel bir mirası vardır ve bu miras İtalyan Gastronomisini ve tarihini daha iyi öğrenmenize yardımcı olur.

Arama yap