El değirmeni, havan ve kıyma makinesi

Mekanik mutfak gereçleri kısa zamana kadar mutfakta çalışanlara maksimum hizmeti sunan gereçlerdi. Havan, hız ve beceriyi birleştiren dönemin belki de en son yadigarıdır. Yemek pişirmenin keyfi ve gerçek tadın yeniden keşfi için bu ekipmanların varlığı, aromatik otlar ve baharatların tüm aromalarını ortaya çıkaracak şekilde hazırlamanıza olanak sağlar.



Havan

Mermer, seramik ve metal havanlar vardır. Genellikle metal havanlar kova şeklinde iken, klasik derin kap mermer havanın en belirgin örneğidir. Malzemelerin dışarı çıkmasını önlemek için iç kısmı tırtıklı ya da pürüzlüdür. Havan eli (tokmağı) geleneksel olarak ahşaptan veya taştandır. Havanda dövülmüş malzemeler, örneğin taze aromatik otlar eşsiz bir koku yayarlar.

Baharat, tuz ve karabiber değirmenleri

Sadece tuz, karabiber ve diğer aromatik otlar için manuel değirmenler kalmıştır. Çoğu durum için bu manuel değirmenler yerlerini elektrikli modellere bırakmıştır. Bunun sebebi genellikle yemek yapmak için gerekli baharatların dozlarının az olmasıdır. Sadece özel tarifler için belirli karışımlar hazırlanması bu durumun dışındadır. Marketlerde kendi değirmeni ile satılan tane baharatlar büyük bir başarıdır. Değirmenler hem görsel olarak dekoratiftir hem de taze çekilmiş baharat elde etmenizi sağlar.

Kıyma makinesi

Kollu kıyma makinesi tüm mutfaklarda kıyma hazırlamak için gözardı edildi. Güncel olarak kullanılan çeşitleri elektrikli ve doğru uygulamaları ile robotlardır.


Her ürünün keşfedilmeyi bekleyen kültürel bir mirası vardır ve bu miras İtalyan Gastronomisini ve tarihini daha iyi öğrenmenize yardımcı olur.

Arama yap