Balık için ekipmanlar

Bazı ufak detaylara bağlı kalarak balık ile iyi bir akşam yemeği hazırlamak, balığın iyice temizlenmesi için gerekli mutfak ekipmanlarına dayanır.



Mutfaktaki gereçler

Deniz mahsüllerinin kraliçesi istiridye ile başlangıç tabağından başlayalım. Rahatça açmak için, istiridyenin içinde oluşan vakumu zorlayacak ve dayanıklılığının üstesinden gelecek klasik sivri uçlu bıçak kullanılır. Büyük boydaki balıkları pişirmek için farklı binlerce yöntem vardır. Her evde olması gereken balık pulu temizleyicisi çok yararlı bir gereçtir. Resimde iki modelini gördüğünüz gibi bıçağının altında genellikle aluminyumdan bir dizi diş vardır. Genellikle pişirmeden önce bu işlem yapılır ve balığın pulları temizlenir. Somon haşlamak için sepet veya tel ile donatılmış uzun formda bir tencere gerekir. Kalkan pişiriyorsak bu tip balık yemeklerine uygun pırlanta şekilli bir tava gerekir. Buharda pişirmek için balığın büyüklüğüne bağlı olarak dilimlere kesebilir. Buharda pişirici ya da wok tava kullanabiliriz. Hatta bunun için klasik mutfakların geleneksel tavaları veya bambu sepet de kullanılabilir. Termostatlı elektrikli fritöz yağın yanmasını ve olumsuz etkileri önleyecektir. Midyelerin üzerindeki sert tüyleri temizlemek için keskin bir metal gerekebilir.

Masadaki gereçler

Masada çatal bıçak setinin dışında boş kabuklar için bir kase olması iyidir. Yer varsa ellerinizi temizlemeniz için küçük bir kaseye limon ve su karışımı koyabilirsiniz. Konuklarınıza yengeç ve ıstakoz gibi kabuklu deniz mahsüllerinden ikram etmek isterseniz, kıskaçlarını yerken ihtiyaç duyulacak pense gibi gereçleri masada bulundurun.


Her ürünün keşfedilmeyi bekleyen kültürel bir mirası vardır ve bu miras İtalyan Gastronomisini ve tarihini daha iyi öğrenmenize yardımcı olur.

Arama yap