Süzgeç ve kevgirler

Çok popüler olan bu gereçlerin temel fonksiyonu haşlanmış et ve sebzeler, haşlanmış makarna veya her türlü kızartma gibi sıvı ve katı besin maddelerini birbirinden ayırmaktır.



Büyük süzgeç

Çok yönlü evrensel bir gereç olarak kullanılır. Destekli ya da desteksiz şekilde iki çeşidi vardır. Kubbe formunda içi boş bu süzgeç zaman içinde değişmeden kalmış, sadece malzemeyi taşıyacak kısmı genişletilmiştir. Kullanılan eski emayelerin yerini paslanmaz çelik malzemeden üretilenler almıştır. Makarnayı süzmek ve tüm sorumluluklarını yerine getirmek için deliklerinin eşit olması gerekir. Bezelye tanesinden küçük çaplarda delikler olmalıdır. Bu şekilde süzdükten sonra sıcak suyu atmak zorunda kalmadan bu sudan çorba hazırlanabilir.

Kevgir

Köpüklü bir malzemeyi veya sıvının yüzeyindeki yağı almak kevgirin işidir. Delikli kepçenin bir çeşidi olan kevgir, aynı zamanda ravioli ve gnocchi gibi içi dolgulu makarnaları kaynayan sudan almak için de kullanılır. Kevgir tel kepçenin kuzeni gibidir. Kızgın yağdan küçük kızartmaları veya içi dolgulu ravioli makarnayı toplamak için mükemmel bir formu vardır.

Süzgeçler

Çok yararlı gereçlerdir. Yalnızca küçük miktarda sıvıları filtre etmek için değil, toz halindeki besinleri de elemek için kullanılırlar. Limon suyu gibi sıvıları süzmek gerekirse naylon olanları tercih edilebilir. Aynı zamanda çin süzgeci olarak bilinen koni şeklindeki chinois kullanılarak beşamel gibi pürüzlü soslar süzülebilir.

Bakım ve onarım

Bakımı çok basit gereçlerdir ve kolaylıkla temizlenebilirler. Paslanmaz çelik modellerin oksitlenmesini önlemek için her zaman kurulayın. İnatçı kirleri temizlemek için suyun içinde bekletin.


Her ürünün keşfedilmeyi bekleyen kültürel bir mirası vardır ve bu miras İtalyan Gastronomisini ve tarihini daha iyi öğrenmenize yardımcı olur.

Arama yap